Skagen, Skiveren og Råbjerg mose.

af  Lars Andersen

only in danish language

First update d. 12 july - 2005 

Last update  d. 30 November - 2006


Der ligger en lokalitet for Brunlig perlemorsommerfugl lige bag klitrækken. Vesterhvarre Rimmer, Vendsyssel. Tannisbugten en stille sommerdag. d. 10 juli 2005. Fotograf: Lars Andersen. Længere nede langs stranden ligger Skiveren, som er den nordligste lokalitet for Sortbrun blåfugl.Lokalitet for Brunlig perlemorsommerfugl, Clossiana selene lige bag klitrækken. Vesterhvarre Rimmer, Vendsyssel. Tannisbugten en stille sommerdag. d. 10 juli 2005. Fotograf: Lars Andersen

Fotosafari i Skagen

fra d. 7/7 til d. 12/7 2005

Allerede d. 8/7 i Skagen fandt jeg Klitperlemorsommerfugl, som fløj i antal i klitterne på en sti ved den tilsandede kirke på slangehovedeblomster. Nord for Skagenby i Nedermosen samt øst for lossepladsen: Skråstregbredpande og Stregbredpande samt en masse Isblåfugle i min søgen efter Ensianblåfugl, + Foranderlig blåfugl, Dværgblåfugl, Violetrandet ildfugl, + meget slidte Alm. blåfugle, Storplettet perlemorsommerfugl, Nældens takvinge og div. Randøjer.

d. 9/7 var jeg i Skiveren  ude i den bagerste klitrække syd for vejen ud til stranden i et stort område med blodrød storkenæb og fotograferet Sortbrun blåfugl, der fløj rigtig mange omkring på lokaliteten, imellem storkenæbben groede der også lidt rundbælg, Dværgblåfugl var der også. Var senere ude for at finde Ensianblåfugl imellem Tuen og Skiveren, fandt der en enkelt lokalitet med få Klokkeensian, men ingen Ensianblåfugl! Tilbage i 1977 så jeg Ensianblåfuglen i antal i dette område.

d. 10/7 fotograferet en mørk hun af Klitperlemorsommerfugl på slangehovedeblomst, senere i Råbjerg mose fotograferet jeg en melanistisk exemplar af Isblåfugl hun med aflange pletter på undersiden. Ellers i Råbjerg sø syd for Råbjerg kirke Sortåret hvidvinge, mørke hunner af Violetrandet ildfugl osv. Syd for Skagens klitplantage ude på heden øst for Beskøjterbakken en lille hedemose fløj der Moserandøje, den var svær at fotografere, (det er den nordligste lokalitet i Danmark) Moserandøje flyver også i Råbjerg mose.

d. 11/7 langs vestsiden af Råbjerg mose Skovperlemorsommerfugl, F.adippe parring!! fik nogle fine fotos. Ellers fløj den i antal langs en grusvej, de var vilde med rød kløver. Der var også Sortåret hvidvinge.

d. 12/7 Sidst i morges kl otte tidligt var jeg lige ude og fotografere lidt Klitperlemorsommerfugl ved den tilsandede kirke, der var en lille han der ikke var større en Storplettet perlemorsommerfugl. Så en firben snuppe en Strandrandøje på slangehovedblomst, var tæt på at fotografere dette før jeg skulle med toget hjem til København.

 Klokkeensian, Gentiana pneumonanthe.Tuen, Skiveren, Nordjylland d. 9 juli - 2005. Fotograf: Lars Andersen

Desværre er Ensian planten nok gået tilbage her oppe i Nordjylland! Er der andre der har oplevet det samme? Eller tager jeg fejl?

Observatör: Lars Andersen (rapporterad: 2005-07-12) 

 

Da jeg nu var i Skagen, var det jo ikke kun sommerfugle.

Udstillingen hos Skagen Glasværksted, Skagen d. 9 juli 2005. Fotograf: Lars AndersenTorben arbejder med glasset, Skagen Glasværksted, Skagen d. 9 juli 2005. Fotograf: Lars AndersenTorben arbejder med glasset, Skagen Glasværksted, Skagen d. 9 juli 2005. Fotograf: Lars AndersenUdstillingen hos Skagen Glasværksted, Skagen d. 9 juli 2005. Fotograf: Lars Andersen

Skagen Glasværksted,  Sct. Laurentiivej 95, 9990 Skagen

Hej Torben mange hilsener fra København, fra Annelie og Lars. P.S. god jul og Nytår

Link til Dagsommerfugle registreret i Skagen - Jerup området


Lokalitet for Klitperlemorsommerfugl. Et vejspor igennem klitten giver gode muligheder for Evighedsblomst, Gul snerre, Timian og Høgeskæg gode grobetingelser. Beskøjterbakken syd for Skagen klitplantage. d. 10 juli 2005. Fotograf: Lars Andersen

Tilbage til  DANSKE  INSEKT OG PLANTELOKALITETER

hvis i har fotos af sommerfugle i Skagen og omegn, så skriv til mig.

email to Lars Andersen

Tilbage til forsiden